روستاهای خاص و متفاوتی در ایران وجود داره که یکی از یکی عجیبتر و متفاوت تر هستند.
ابیانه که بافت زیبایی داره و مثل یک موزه است، کندوان که خانه های آن در دل کوه ساخته شده و ماسوله که مثل پلکانی تا بالای کوه رفته. اما امروز ما میخوایم روستایی رو بهتون معرفی کنیم که با توجه به اینکه در سال ۱۳۹۴ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده ولی خیلی از مردم اون رو نمیشناسند و حتی اسم اون هم براشون نا آشناست.
روستای میمند در استان کرمان!
این روستا که در دامنه کوههای ممیند قرار گرفته بعد از چند هزار سال، هنوز هم میزبان مردمانی که با وجود پیشرفت و مدرنیته در ایران هنوز هم در اونجا ساکن هستند و زندگی میکنند.
خانههای این روستا مانند کندوان در دل کوه هستند و ساکنان قدیمی با ابزارهای ابتدایی صخره رو تراشیدن و خانه های خودشون رو درون کوه بنا کردند.
به گفته باستان شناسان اینجا جزو اولین مکانهایی است که ایرانیان در اون سکونت داشتند و از این نظر متفاوتتر از باقی روستاهای هم شکل خودش است.
یکی دیگه از ویژگی های میمند نوع گویش ساکنان اون هست که هنوز هم بعضی کلمههای زبان پهلوی رو به کار میبرند که برای گردشگرانی که به اونجا سفر میکنند جذابه.
چجوری به میمند بریم؟
موقعیت جغرافیایی این روستا به صورتیه که شما از چند راه مختلف میتونید به اونجا برید.
اگر با ماشین شخصیتون میخواید برید باید از رفسنجان به سمت شهر بابک نزدیک به ۱۱۵ کیلومتر رانندگی کنید تا تابلوی میمند رو در کنار جاده ببینید، وارد خروجی بشید و ۱۵ کیلومتر رو طی کنید تا به روستای میمند برسید.
اما راههای دیگه ای هم هست مثل تاکسی یا حتی قطار که شما رو تا ۳۵ کیلومتری روستای ممیند یعنی روستای خاتون آباد میبره و وقتی از قطار پیاده بشید میتونید باقی مسیر رو با تاکسی برید.
در میمند چه جاهایی رو ببینیم؟
در این روستا موزهای وجود داره که قبلا آتشکده و محل عبادت ساکنان بوده، وقتی وارد موزه میشید میتونید آتشدانهایی که از هزاران سال قبل در این اتاقک بودند رو ببینید، همچنین ابزار و ظروف قدیمی و اثاثیه قدیمی ساکنان در این موزه برای مشاهده گردشگران قرار گرفته.
کیچه!
ما بهش میگیم اتاق یا اتاقک، ولی روستاییها به خانههایی که در اون زندگی میکنن کیچه میگن. این کیچهها در دل کوه کنده شدهاند و درگاه ورودی عمیقی دارن که شما بعد از گذشتن از اونها میتونید وارد محیط کیچه بشید.
یه نکته در مورد ریزه کاری خونههای میمند بهتون بگیم تا دیدنشون رو از دست ندید. از روستایی ها در مورد قایم دان و دیدان سوال کنید و ازشون بخواین که اونها رو بهتون نشون بدن، چون مطمئنا شما پیداشون نمیکنید.
در هر منزل یک قایم دان وجود داره که اتاقک کوچکی هست و همونطور که از اسمش مشخصه برای مخفی و قایم کردن اشیا و لوازم با ارزش ازش استفاده میشه.
یکی دیگه از قسمتهای جالب کیچه ها بالاخانه است که در قسمت بالایی کیچه کنده شده و معمولا راهرویی کوچک و تنگ داره.
و درنهایت خوردن چای آویشن رو فراموش نکنید چون طعم خیلی متفاوتی داره و یادتون باشه که شما مهمون مردم این روستا هستید و نباید چهارچوب اعتقادی و اخلاقی اونها رو زیر پا بذارید.