کرمانشاه استانی در غرب ایران که میتونه به یکی از مقاصد گردشگری خیلی مهم در کشور ما بدل بشه.
این استان آن قدر از نظر ذخایر تاریخی و طبیعی غنی است که به تنهایی میتونه چندین هفته شما رو مشغول خودش نگه داره.
امروز قصد داریم یکی از معروفترین بناهای تاریخی شهر کرمانشاه رو بهتون معرفی کنیم. قدمت این بنای تاریخی به گفته باستانشناسان به حدود ۱۴۰۰ سال پیش و دوره حکومت ساسانیان در ایران برمیگرده.
محوطه باستانی طاق بستان !
چجوری بریم؟
اگر با ماشین شخصی خودتون قصد سفر دارید، خودتون رو به همدان برسونید و از همدان وارد جاده کرمانشاه بشید. از اینجا تا کرمانشاه چیزی در حدود ۲۰۰ کیلومتر باید رانندگی کنید تا به کرمانشاه برسید.
بعد از رسیدن به شهر از بلوار سرحدی به سمت طاق بستان برانید. (این بنا در بخش شمال شرقی کرمانشاه قرار دارد)
اگر هم قصد سفر با ماشین رو ندارید هم میتونید با هواپیما و هم با اتوبوس به راحتی خودتون رو به کرمانشاه برسونید.
چی ببینیم؟
طاق بستان در پایین دست کوهی به همین اسم قرار داره و چشمهای هم در کنارش زنده و پر آب است.
این محوطه رو میشه به ۴ بخش طاق بزرگ، طاق کوچک، کتیبه قاجاری و عمارت مسعودیه تقسیم بندی کرد که در این مطلب فقط بنای اولی رو توضیح میدیم و عمارت مسعودیه رو در یک قسمت مجزا بهش میپردازیم.
طاق بزرگ
این طاق اولین چیزی است که نظر شما رو به خودش جلب میکنه و مربوط به دوره خسرو پرویز است.
در اینجا مراسم تاجگذاری خسرو پرویز روی سنگ حجاری شده و در کنارش مراسم عیش و شادی برپاست و نقشهایی از شکار و فرشته و یک درخت که به درخت زندگی مشهوره تراشیده شده است.
شما در این نقشها میتونید نوع پوشش پادشاه و فروهر رو که در کنار همدیگه قرار دارند رو هم ببینید که شلوارهایی چین دار پوشیدند و در کنارشون سنگنگاره میترا حجاری شده است.
طاق کوچک
این طاق که در کنار طاق بزرگ یا طاق اصلی قرار داره مربوط به بزم و مراسم تاجگذاری شاپور دوم و شاپور سوم ساسانی است.
در بالادست این طاق سنگ نوشتههایی به صورت کتیبه بر روز کوه تراشیده شدهاند که به زبان فارسی میانه و پهلوی هستند. همچنین در کنار این طاق یک سنگ نگاره مربوط به مراسم تاجگذاری اردشیر دوم و پیروزی او بر دشمنانش هم وجود داره.
بعد از هزار و اندی سال و در دوره حکومت قاجارها، فتحعلی شاه دستور میده در این محوطه نقش حک بشه و به کتیبه قجری معروف است.